Kulturnatten 2022 – tre dagar och tre kvällar

Åsa Jungnelius uppskattade konstverk Inre världsutställning i Bråvallaverket Kulturnatten 2021. Foto: Patrik Jonsson

Nu är det klart att Kulturnatten i år äger rum den 23 till den 25 september. Det kommer att bli tre dagar och kvällar fyllda av kultur; både i hjärtat av Norrköping och utanför city.

– Vi är glada att kunna berätta att vi även i år låter Kulturnatten vara tre dagar. Vi testade det konceptet i fjol och fick fin respons av de allra flesta. Publiken har fler dagar att uppleva och ta del av kulturevenemangen och för arrangörerna ger det bättre möjligheter att bredda sitt kulturutbud. Även för caféer, butiker och restauranger finns det fördelar med att förlänga Kulturnatten, säger Carita Nord Isgren, evenemangskoordinator.

Kulturnatten i Norrköping har en lång historia och är speciell för både arrangörer och besökare. Upp till 50 000 människor brukar besöka Kulturnatten, och det bjuds på drygt 300 programpunkter. De flesta arrangemang är gratis.

– Vi lever fortfarande på den sköna känslan från i fjol då Norrköping verkligen sjöd av kultur, solen sken och folk gick man ur huse för att njuta av alla evenemang. Någonting som jag tycker gör Kulturnatten både unik och magisk är att det verkligen finns något för alla – allt från musikframträdanden, dansuppvisningar och teaterföreställningar till yoga, film, pyssel, utställningar och stadsvandringar, säger Carita Nord Isgren.

Det som händer just nu är att kultur- och fritidskontoret söker efter den konstnär, illustratör eller formgivare som ska göra årets kulturnattsaffisch. Den 2 maj öppnar även webbplatsen visit.norrkoping.se upp för arrangörer att lägga in sina programpunkter.

Total
0
Shares