Prisbelönta kortfilmen 2gether får biopremiär i Norrköping

Foto: Nordantill

Kortfilmen 2gether, om och med före detta Ex-on-the-beach-deltagarna och Norrköpingsborna Hampus Ekberg och Olivia Ring Hedlund, får sin biopremiär 17 juni på Cnema.

Regissören Kim Ekberg har länge velat göra en film om sin bror Hampus och hans flickvän Olivia. Tyvärr bryter paret upp och det tidigare manuset behöver göras om – plötsligt blir det en film med en oväntad meta-nivå och kärlek och uppbrott.

Filmen som först handlade om att hålla ihop och numera handlar om att bryta upp, är en hybridfilm mitt emellan dokumentär och fiktion, inspelad på 16 mm film i Norrköping med många Norrköpingsvyer.

– 2gether är ännu en i raden av filmer producerade i Norrköping som vinner priser och reser ut i världen på filmfestivaler vilket skapar stolthet för Norrköpingsborna och sporrar till nya filmprojekt hos en lokal bransch som växer för varje år, säger Johan Karlsson, chef för Norrköpings Filmfond.

Filmen visades vid Göteborgs Filmfestival 2022 och fick även motta det nyinstiftade priset Draken Film Award som tilldelas en svensk kortfilm som utmärker sig i sin gestaltning, konstnärlig höjd eller genom att utmana och vidga berättandet i det korta formatet. Filmen har även valts ut att tävla internationellt på kortfilmsfestivalen i Hamburg.

Norrköpings Filmfond arrangerar biopremiär 17 juni på biografen Cnema för inbjuden publik.

Total
0
Shares