Tyskt kryssningsfartyg till Norrköping

Kryssningsfartyget Ocean Majesty

Fredag den 3 juni välkomnar Norrköping det tyska kryssningsfartyget Ocean Majesty från Majestic Cruises. Ocean Majesty är ett 135 meter långt fartyg med plats cirka 400 passagerare och en besättning på 220 personer. Ocean Majesty kommer att ligga i inre hamnen på den södra sidan, och är på väg vidare mot Stockholm efter ett stopp i Visby.

– Kryssningsanlöpet är ett av flera tecken på att besöksnäringen är på väg tillbaka efter pandemin. Att återigen få välkomna utländska besökare och visa upp vår vackra stad och region känns fantastiskt roligt, säger Christina Leinonen, näringslivsutvecklare Norrköpings kommun.

Tur-operatören Baltic Gateway arrangerar ett antal bussturer för de tyska besökarna. Besökarna kommer bland annat se Industrilandskapet i Norrköping, men också Göta kanal med besök både i Söderköping och Bergs slussar. De gäster som inte följer med på de guidade turerna utforskar Norrköping på egen hand. Norrköping kommuns mobila InfoPoint med turistinformation kommer finnas på plats för att välkomna besökarna, erbjuda dem besökskartor och svara på frågor. Guider till bussturerna är också beställda via Norrköpings kommun.

– Senast Norrköping hade ett kryssningsfartyg på besök i hamnen var 2013, så det är väldigt roligt att fartyget lägger till här. Det här kryssningsanlöpet var planerat redan innan pandemin, och sedan dess har förutsättningarna för oss i Norrköpings hamn ändrats, eftersom vi sedan årsskiftet lämnat södra sidan. Det känns mycket bra att Norrköping ändå kan ta emot Ocean Majesty som det var tänkt, säger Magnus Grimhed, marknads- och försäljningschef Norrköpings hamn.

Ocean Majesty angör Norrköping omkring klockan 08:00 och avgår igen cirka klockan 17:00. Den nyfikne kan bäst få en glimt av fartyget från Hamnbron. 

Kryssningsagenten Hampus Can från GAC Sweden finns på plats under dagen.

Total
0
Shares